Varna vožnja

VARNA VOŽNJA

Na AVTO ŠOLI LISJAK želimo vsem kandidatom za pridobitev vozniškega dovoljenja pomagati tudi po opravljenem vozniškem izpitu, zato smo se odločili, da uredimo vse potrebno za podaljšanje vozniškega dovoljenja. Če ste med tistimi, ki pri izdaji vozniškega dovoljenja dobijo tudi KARTON VOZNIKA ZAČETNIKA veste, da je potrebno opraviti posebno usposabljanje za voznike začetnike (tako imenovana varna vožnja, ki obsega skupinsko delavnico o varnosti cestnega prometa in psihosocialnih odnosih med udeleženci cestnega prometa ter vožnjo motornega vozila na urejeni prometni površini). Programa se lahko udeležite po vsaj šestih mesecih od izdaje vozniškega dovoljenja (torej ne v prvih šest mesecih od izdaje vozniškega dovoljenja). Predpisan program s strani države traja 10 pedagoških ur in stane 125,00 EUR z vključenim DDV.

Poleg programa za voznike začetnike lahko opravite tudi tečaj varne vožnje za izbris 4 kazenskih točk (KT) ter tudi vse ostale treninge varne vožnje za različne kategorije motornih vozil (osnovni, nadaljevalni in individualni trening).

Primer:
Vozniku začetniku se izreče prenehanje veljavnosti vozniškega dovoljenja že pri 7 KT. Voznik začetnik, ki že ima npr. samo 4 KT, bo pri naslednjem prekršku dobil najmanj 3 KT. Kar pomeni, da bo ostal brez vozniškega dovoljenja za najmanj 6 mesecev, ponovno bo moral opravljati zdravniški pregled, predpisane mu bodo psihosocialne ali edukacijske delavnice, moral pa bo tudi ponovno na usposabljanje iz teorije in prakse na avtošoli ter opraviti vozniški izpit. Če bi že pri 4 KT opravil varno vožnjo, bi se mu te izbrisale iz evidence in tako torej ob naslednjem prekršku ne bi izgubil vozniškega dovoljenja če mu ne bi bilo pripisanih več kot 6 novih KT .

Zaupajte nam svoj mail in sproti vas bomo obveščali o terminih VARNE VOŽNJE, pišete pa nam lahko tudi na: avtosolalisjak@gmail.com

AVTOŠOLA LISJAK

NAŠ MOTO JE POZORNOST IN VARNOST NA CESTI !